Maandelijks archief: juni 2020

Buitenspelen met dino’s en eenhoorns

Het is vandaag lekker warm, en mama heeft iets heel leuks gekocht! Een eenhoornzwembad en een dinosproeier! Kijk maar eens hoe leuk we dat vinden:

Moestuin time-lapse

Een paar dagen geleden hebben we worteltjes en meloen in de moestuinbak gezaaid. We waren erg verbaasd dat de zaadjes zó ontzettend snel uitkwamen en groeiden, en konden het bijna niet geloven. Om het goed te kunnen zien, heeft papa met een telefoon de moestuinbak een hele dag gefilmd en het daarna wel 900x versneld tot het een filmpje van 30 seconden werd.

Nu kun je echt zien hoe de wortelplantjes groeien. Ze springen uit de grond omhoog en wiebelen dan steeds heen en weer terwijl de blaadjes groeien. Net alsof ze een worteldansje doen. 🥕

 

Scouting ⚜️

Vanaf mijn 7e verjaardag ben ik bij Scouting de Bevers. De eerste keer was meteen een goede binnenkomer, want we hadden een boswandeling van bijna 5 kilometer! Dat vond ik best ver, maar ik kreeg complimenten van de leiding dat ik zo goed heb meegewandeld en onderweg was van alles te zien.

Helaas kwam vlak daarna het Corona virus en mochten we een paar weken niet naar Scouting. Na een tijdje kon het gelukkig wel weer, maar we mochten alleen buiten spelen en moesten zelf drinken en een koekje meenemen. Nu mogen we ook weer binnen spelen, maar met dit lekkere weer zijn we eigenlijk toch altijd buiten. We doen echt van alles: spelletjes, knutselen en we leren dingen over samenwerken en over de natuur. Ik leer zelfs opschieten…. touw opschieten 😃

En weet je wat we vandaag hebben gedaan? Geleerd hoe je vuur kunt maken, gaaf he?! Nadat we in groepjes een vuurtje hadden gemaakt, hebben we een groot kampvuur gemaakt. We hebben aan een stok zelf broodjes gebakken en natuurlijk waren er ook knakworstjes.

Ik vind Scouting echt superleuk!