Maandelijks archief: maart 2020

Niet naar school door het Corona-virus 🦠

Afgelopen weken hebben we er al veel over gehoord: het Corona-virus. Het is een nieuw soort virus waar mensen heel ziek van kunnen worden, en waar nog geen prikje voor is om weer beter te worden. We mochten daarom al een paar weken de juf geen handje geven als we op school binnenkwamen.

Maar nu er in Nederland steeds meer mensen ziek worden, moet de school nu een tijdje helemaal dicht om ervoor te zorgen dat niet iedereen tegelijk ziek kan worden. Dat komt omdat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Helaas kan ik nu dus ook niet naar scouting!

We krijgen nu elke week werkboekjes van school, zodat we thuis toch kunnen werken. Dat zijn leuke boekjes, met oefenwerkjes voor lezen, schrijven en rekenen, kleurplaten en zelfs spelletjes! Het is wel even wennen, want het lijkt wel vakantie, maar eigenlijk zijn we niet vrij en moeten we schoolwerkjes doen.

Blub, blub… zeep!

We hebben vanmiddag met oma Monic en Corine iets heel leuks gedaan: zelf zeep gemaakt! Het was best veel werk, maar we hebben nu allebei veel zeepjes in verschillende kleuren en geurtjes. En omdat we zo goed bezig zijn geweest, kregen we zelfs allebei een echt zeep-diploma!

Helpen met eten maken

We worden al best groot en als we voorzichtig doen mogen we soms helpen met eten maken. Goed he?! Vandaag gingen we wraps maken. Ik mocht paprika en tomaatjes snijden en Fenna heeft het vlees gebakken. Daarna hebben we samen de wraps gevuld en ze waren erg lekker!