Maandelijks archief: juni 2019

Zwemdiploma 🏊‍♂️

Het afgelopen jaar heb ik hard mjin best gedaan op zwemles. Elke zaterdagmiddag ging ik naar zwemles, en de afgelopen zes weken heb ik ook nog eens extra geoefend op vrijdagmiddag. Twee weken geleden kreeg ik een briefje mee dat ik mocht gaan diplomazwemmen!

Vandaag was het dan zover, ik mocht diplomazwemmen! Ik zei zelf dat ik het eigenlijk helemaal niet zo spannend vond en er heel veel zin in had. Het was ook echt een feestje! Alle kinderen kwamen in polonaise naar het zwembad en er draaide gezellige muziek. Toen vertelden de juffen wat we allemaal gingen doen en daar gingen we… van de duikplank springen, schoolslag, door het gat duiken, borstcrawl, rugcrawl en natuurlijk watertrappelen.

Voor het watertrappelen hadden de juffen iets leuks bedacht: papa of mama moest mee in het water springen! Daar had papa even niet op gerekend en ik had de grootste schik. Het ging supergoed en natuurlijk heb ik mijn diploma dubbel en dwars verdiend! Als verrassing zijn we ’s avonds naar de McDonalds geweest. En ik kreeg een VIP-uitnodiging van de pannenkoekenbakker. Daar kreeg ik een medaille, kinderchampagne en we kregen zelfs vuurwerk op tafel, gaaf he?!

Boerderijdag

We gaan vaak naar de kinderboerderij en vinden dat altijd erg leuk. Maar vandaag konden we gaan kijken bij een échte boerderij, want het was open dag bij veel boerderijen. Wij zijn naar een grote boerderij in Zetten geweest. Er was van alles te doen!

We mochten in grote tractors en zelfs een shovel zitten, we konden allerlei spelletjes doen, lekker buiten spelen en natuurlijk melk en yoghurt proeven. We konden ook kijken bij een automatische melkrobot, dat was heel bijzonder want alles ging helemaal vanzelf. De koeien stonden zelfs in de rij om gemolken te worden, want als dat klaar was kregen ze vanzelf preciés de goede hoeveelheid brokjes.