Maandelijks archief: maart 2019

Kikkercursus

Een kikkercursus? Ja, je leest het goed! Ik ben bezig met een kindercursus bij Karakter. Hier leer ik samen met andere kinderen van twee leuke juffen hoe ik op ‘lastige’ momenten wat beter om kan gaan met mijn gevoel. Dat ik dus bijvoorbeeld niet meteen een boze bui krijg, maar dat ik even tot 10 kan tellen en dan kan bedenken hoe ik het anders op kan lossen. Bijvoorbeeld door aan papa of mama uit te leggen hoe ik me voel of waarom ik ergens boos om wordt. In het begin vond ik het wel een beetje vreemd, maar mama en papa merken nu wel dat ik het langzaam aan vaker vertel als ik boos wordt of iets niet leuk vind.

We noemen het de kikkercursus, omdat we ook leren om ‘zo stil als een kikker’ te zitten. We gaan dan rustig op een kussen zitten en naar verhaaltjes luisteren. In die verhaaltjes wordt steeds verteld waar je aan kunt denken, bijvoorbeeld aan je tenen die willen wiebelen of je armen die willen bewegen. Daarna doen we meestal samen een spelletje of een oefening om ook te leren éérst na te denken en dan pas iets te doen (of niets te doen, dat kan natuurlijk ook).

Voor ik met de cursus begon, heb ik op de computer een paar werkjes gemaakt om te kijken hoe ik me kan concentreren en of de werkjes goed lukken. Daar heb ik zelfs deze mooie diploma voor gekregen. Als de cursus is afgelopen mag ik de werkjes weer opnieuw doen en kunnen we als het goed is zien dat ik veel heb geleerd!