Maandelijks archief: december 2018

Nieuwe pilletjes

Sinds januari 2018 krijg ik twee keer per dag pilletjes die mij helpen om wat rustiger te zijn, beter te concentreren en minder boze buien te krijgen. De pilletjes helpen wel goed, maar werken eigenlijk te kort: ’s middags rond 15:00 uur zijn ze uitgewerkt. Dat is net aan het einde van een schooldag, waardoor ik daarna vaak even niet goed weet hoe ik me voel en dan boze buien krijg als ik thuis kom van school. Helaas mocht ik nog geen andere pilletjes, omdat ik nog te jong was en mijn gewicht wat aan de lage kant zat. Dat komt ook omdat ik heel hard in de lengte groei.

De afgelopen maanden ben ik weer wat “in de breedte” gegroeid en is mijn gewicht weer wat omhoog gegaan. Omdat ik nu ook bijna zes jaar ben, mochten we nu nieuwe pilletjes gaan proberen. Dit zijn pilletjes die je maar één keer per dag hoeft in te nemen en die dan de hele dag werken. De eerste keer begonnen we weer met een lage dosering om te kijken of ik er goed tegen kon en geen buikpijn of hoofdpijn kreeg. Dat kreeg ik inderdaad niet, maar omdat de dosering nog zo laag was werkte het ook niet goed tegen de drukte in mijn hoofd.

Na twee weken mochten we pilletjes met een wat hogere dosering proberen. Nou, dat was echt een wereld van verschil! Ik kan op school opeens werkjes helemaal goed af maken, ik kom weer vrolijk huppelend uit school en heb bijna geen boze buien meer. Na school kan ik rustig wat drinken en daarna lekker zelf gaan spelen.

Mama, papa én ikzelf zijn er heel erg blij mee!

Sinterklaas en pepernoten bakken

Het was bijna Sinterklaas en daarom gingen we op school zelf pepernoten maken. Die moesten natuurlijk ook worden gebakken. En omdat we met zoveel kindjes tegelijk waren mocht dat in de grote oven in de bakkerij van de Jumbo. We kregen daar ook een rondleiding, in de kantine mochten we oefenen op een échte kassa en daarna kreeg iedereen iets lekkers! Toen de pepernoten de volgende dag allemaal waren gebakken, werden ze door een mevrouw van de Jumbo teruggebracht naar school en konden we ze lekker opeten.

En weet je wat ook grappig was? Een tijdje geleden was er een storing van de waterleiding bij school en hadden we op school de hele dag geen water. Toen kregen we van de Jumbo voor alle kinderen flesjes water. Als bedankje hebben we toen tekeningen gemaakt en die hingen er nog steeds!

In Beuningen hebben we ook meegedaan aan een pieten-speurtocht. Je moest langs alle winkels, op zoek naar pietjes. Daar moest je dan een liedje zingen of een dansje doen en dan kreeg je een stempel. Als je de hele stempelkaar vol had, mocht je met Sinterklaas op de foto!

Een paar dagen later was het 5 december. Sinterklaas en zijn pieten kwamen op school, bij mama’s werk én bij ons thuis met cadeautjes! We zijn weer goed verwend, ik heb Lego gekregen, een dinosaurusskelet die je als een archeoloog moet uithakken en nog veel meer.

Opruimactie

Nijmegen had dit jaar het thema “Green Capital”, met tijdens allerlei activiteiten speciale aandacht voor het milieu. Dat vond ik heel interessant. Ik ben al heel lang een wijheld, en ga samen met mama, papa en Fenna regelmatig wandelen in de buurt om zwerfafval op te ruimen. Vrijdagmiddag was er een actie voor álle wijkhelden tegelijk. Met zoveel mogelijk wijkhelden gingen we een uur lang zwerfafval opruimen in en om het Goffertpark. Het was alleen wel érg koud, dus er waren helaas niet superveel kindjes. Maar we hebben wel goed opgeruimd! In totaal hadden we wel 10 vuilniszakken vol, en iemand vond zelfs een oude frietpan!

Voor we begonnen kregen we complimenten van een meneer van de Gemeente (Bert Velthuis) en zelfs de directeur van de DAR (Bart de Bruin) was erbij om ons aan te moedigen! Iedereen kreeg een lekker warme muts én een speciaal groen speldje van Nijmegen.

Toen we klaar waren was er voor iedereen drinken, fruit en gezonde snacks, lekker he?!