Maandelijks archief: september 2018

Fruit plukken bij de boer

Vandaag ben ik samen met Fenna en papa naar een boerderij in Overasselt geweest, die had vandaag een open dag. Er werd van alles uitgelegd, we mochten zelf appels en peren plukken, we hebben een rondje met het appeltreintje gereden én we hebben allebei een rondje gereden op een paard!

 

Lekker crossen! 🚴🏻‍♂️

Vanmiddag had ik energie voor tien en ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Papa heeft mij toen meegenomen naar het crossbaantje, zodat ik even lekker kon racen. Papa had de fotocamera meegenomen, zodat we meteen stoere foto’s konden maken. Ik kan ook al een beetje breakdancen, stoer he?!

Wijkheldendag 2018

Al vanaf mijn vijfde verjaardag ben ik een echte Wijkheld. Als je een wijkheld bent krijg je van de DAR (die ook de containers leegmaken en met veegwagentjes rijden) een felgekleurd jasje, knijpers en een emmer met speciale vuilniszakken. Als we gaan wandelen kunnen we zo mooi meteen het zwerfafval in de buurt opruimen. Dat moet ook wel, want het ziet er niet netjes uit en dieren kunnen ziek worden als ze afval opeten. Voor elke maand dat we hebben opgeruimd krijg ik ook nog eens €2,50 zakgeld van de DAR, leuk he?!

Om alle Wijkhelden te bedanken, is er elk jaar een speciale feestdag voor alle kinderen die de buurt schoon houden: de Wijkheldendag! Vandaag was het dan zover. Op een groot scoutingterrein was van alles te doen: grote springkussens, trampolines, spelletjes, muziek, schminken, knutselen, én iedereen kreeg frietjes en een ijsje!

Ik heb echt plezier gehad!