Maandelijks archief: oktober 2017

LEGO World

 

Vandaag ben ik samen met papa naar LEGO World geweest, in Utrecht. En weet je wat helemaal bijzonder is? We zijn met de trein geweest, en dat was voor mij voor het eerst! Op de heenweg zaten we naast een jongetje die toevallig ook naar LEGO World ging en daar kon ik gezellig mee kletsen. We zaten bovenin de dubbeldekker, dus ik kon alles buiten goed zien. En wat ging de trein hard!

Toen we aankwamen was ik wel even onder de indruk van hóe groot het daar is… Er waren vier grote hallen vol met alle soorten LEGO en Duplo die er zijn. Je kon van alles bekijken, uitproberen en zelf bouwen. Er waren allerlei nagebouwde figuren van tekenfilms, een hele kermis met echt draaiende attracties, vrachtwagens die je op afstand kon besturen, een reuze knikkerbaan en nog véél meer.

Ik heb een stoere NinjaGO tattoo met glitters op mijn arm gekregen, en een gevaarlijke schmink-leeuw op mijn gezicht. Voor we naar huis gingen mocht ik een doosje LEGO uitzoeken, dat werd de Jungle Jeep met totempaal en een echte diamant. Bij de uitgang kreeg ik ook nog een zakje LEGO, dat was een insect!

Op de terugweg was ik zo moe dat ik na 10 minuten al in slaap viel, lekker tegen papa aan.

Midweekje vakantie

We zijn afgelopen week met Vera, Theo en de nichtjes naar CenterParcs de Vossemeren geweest. Het was een leuk park met een groot zwembad én een binnenspeeltuin met piratenboot, zand en water en een hele hoge loopbrug! Daar konden we lekker kliederen met modder en spannende tochtjes lopen.

Het was ook lekker weer, dus we hebben veel buitengespeeld en ik heb allerlei mooie stokjes, steentjes en dennenappels verzameld. Ons huisje stond naast een groot meer en daar hebben we ook veel met steentjes in het water gespeeld. En ik heb langs de kant van boomschors een vlotje gemaakt, en die heb ik daarna écht laten varen. Hij bleef supergoed drijven!

Er waren veel dennenbomen met stevige lage takken. Dus wat doe je dan als stoere jongen? Precies! Lekker klimmen en klauteren! Omdat het herfst is, hebben we ook heel veel verschillende paddenstoelen gezien.