Maandelijks archief: juli 2017

Crossfiets

 

De afgelopen maanden heb ik goed leren fietsen zonder zijwieltjes. Mama en papa hadden beloofd dat ik voor de vakantie een nieuwe, wat grotere fiets zou krijgen. Vandaag was het dan zover! Het is een hele stoere Batavus Snake crossfiets geworden! Met stickers van dino’s!

En weet je wat supercool is? Omdat deze lekker grote banden heeft, kan ik goed over het gras crossen én ‘van de stoeprand knallen’.

Verschrikkelijke ikke

Nee, ik ben niet verschrikkelijk 🙂 Ik ben samen met papa naar de bioscoop geweest, naar de film Verschrikkelijke Ikke, met de Minions. Het was een hele grappige film en zelfs papa moest een paar keer flink lachen! We hadden natuurlijk popcorn, en ik kreeg een leuke beker met een Minion-poppetje erop.

Voor de film begon moesten we nog even wachten en was ik een kleurplaat aan het maken. Papa heeft toen aan een meneer van de bioscoop gevraagd of we bij de beamers mochten kijken… en dat mocht! Er stonden hele grote apparaten in de ruimte boven de zalen, met een grote lens en lampen van wel 4000 Watt! Omdat die heel warm worden, waren er ook een soort stofzuigerslangen met koude lucht. En er stonden torens met apparaten die het geluid naar de zaal sturen (versterkers). Vanuit het raampje konden we zo de zaal inkijken, dat vond ik heel grappig!

Schoolvakantie!

Vorige week donderdag hebben we het eindejaarsfeest gehad. Alle groepen hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan een muziek- of toneelstukje en mochten dat nu aan alle papa’s en mama’s laten zien. Het thema van de avond was ‘Van verleden tot heden’ en mijn groep had een leuk stukje over ‘Piraten, indianen en wereldreizigers’. Ik was een échte piraat en mocht het stuur van de boot vasthouden!

Vandaag heb ik mijn laatste dag van dit schooljaar gehad, en heb ik voor het eerst écht schoolvakantie! Mijn eerste paar maanden op school heb ik het bij juf Cobi en juf Mieke heel erg naar mijn zin gehad.

We hebben al een wen-dagje gehad bij de nieuwe juf en meneer, zodat ik weet in welke groep ik volgend jaar kom. Het was wel een bijzonder afscheid, want juf Mieke gaat naar een andere school… als aandenken kregen alle kindjes een mooie klassenfoto, een persoonlijk geschreven kaartje met een klein cadeautje en snoepjes. Lief he?!

Samen naar school wandelen

BBQ

Vandaag kwamen Myla en de zusjes spelen. Het was zo’n lekker weer dat we ’s avonds hebben gebarbecued, lekker he?! En kijk eens hoe ik lekker lui op het bankje lig…

Modder!

Wat is er nou lekker dan in het zonnetje met zand spelen? Met zand én water spelen natuurlijk! Samen met buurjongetje Bram hebben we modder gemaakt in de kruiwagen en daar een hele bouwplaats omheen gemaakt.

Op visite en wandelen

We zijn vandaag naar Lotte en Diarto geweest. Daar hebben we gespeeld en het zonnetje scheen lekker, dus we zijn met z’n allen naar het park gewandeld. We hebben bij de grote fontein de eendjes gevoerd én ik heb in een grote boom geklommen! Kijk maar eens hoe goed ik dat al kan!