Maandelijks archief: mei 2017

Mijn eerste schoolreisje

Vandaag ben ik voor de eerste keer op schoolreisje geweest! We gingen met de hele klas naar Hullie in Uden. Dat is een soort speelboerderij met een binnen- én buitenspeeltuin.

 

Meerijden met de vuilniswagen

Ik heb veel kleine vuilniswagens en containerautootjes en speel daar heel veel mee. Kijken naar échte vrachtwagens vind ik ook heel gaaf. Toen ik nog niet naar de basisschool ging, ging ik op vrijdagochtend altijd samen met mama of papa naar de vuilniswagen van de GFT-containers kijken.

Dat gaat nu niet meer, maar… ik mocht vandaag een stukje meerijden met de vrachtwagen voor oud papier! Ik vond het eerst nog wel spannend, maar de chauffeur was heel vriendelijk en vertelde mij precies waar alle knoppen en schermpjes voor zijn. Op één scherm kun je zien wat er achter de vrachtwagen gebeurt, en als ze op de alarmknop drukken hoor je een harde pieptoon.

Ik mocht ook even zelf achter het stuur zitten. De chauffeur zette de stoel op de hoogste stand en toen kon ik mooi overal bij. En… ik mocht een keer op de toeter drukken!

 

Tok tok!

Ze hebben bij mama’s werk knuffelkippen gekregen. Die kun je uit de ren halen, op schoot zetten en aaien. Ze blijven dan heel rustig zitten en gaan gezellig kakelen. Fenna en ik zijn er helemaal niet bang voor, en willen ze zelfs aaien! Ik durf ze ook op schoot te houden, kijk maar eens:

Wiebeloogjes

Papa heeft kleine ‘wiebeloogjes’ gekocht en vindt het leuk om mijn fruit daarmee te versieren. Dat wist ik niet, tot ik ’s ochtends op school mijn banaan zag… wat een leuke verrassing!