Maandelijks archief: januari 2017

Ik ben heel graag buiten, ook als het 5 graden vriest. Muts op, sjaal om, handschoenen aan en gaan met de banaan! En als het zo koud is lusten de eendjes natuurlijk wel een extra boterhammetje.

 

Naar de basisschool!

Ik ben alweer bijna vier jaar, wat vliegt de tijd! Afgelopen dinsdag zijn we even naar de basisschool geweest om kennis te maken met de juf en te kijken in welke groep ik kom. Dat vond ik heel leuk, want ik mocht in alle kastjes en laatjes kijken en alles vragen wat ik wilde weten. Ik heb twee hele gezellige juffen: Coby en Mieke. De komende twee weken mag ik een vijf ochtenden ‘oefenen’, zodat ik alvast kan wennen aan de nieuwe school.

Op mijn nieuwe school heeft elk kindje een eigen plantje, zodat je kunt leren om ergens voor te zorgen, leuk he? Ik heb ook een mooi plantje uitgezocht, met oranje bloemetjes. Je mag ook een eigen beker meenemen voor in de pauze, en natuurlijk heb ik een stoere Paw Patrol beker!

Vandaag was het dan zover, en mocht ik de allereerste keer naar de basisschool! Samen met mama, papa en Fenna zijn we naar school gewandeld. Na een hele dikke knuffel van mama heeft papa mij naar de binnen gebracht. Weet je wat ik meteen zag? Dat mijn vriendinnetje van Triade, Fenne, ook bij mij in de klas zit!

Ik heb de hele ochtend goed meegedaan, en ben heel nieuwsgierig. Toen ik thuis kwam was ik wel écht moe, want ik heb zomaar 2,5 uur geslapen! Ik heb het écht naar mijn zin gehad!

Koekjes bakken

Vandaag heb ik heel lekkere koekjes gebakken met mama. We hebben allerlei verschillende vormpjes gemaakt, kijk maar eens:

Fenna troosten

Fenna is nu een paar keer naar Triade geweest, maar ze vindt het toch nog wel moeilijk als mama en papa weggaan. Meestal gaat dat na een tijdje wel weer over en dan gaat ze lekker spelen. Alleen nu was het vakantieperiode, en omdat er dan wat minder kindjes zijn speelden ze samen bij de andere groep. Dat was voor haar even wennen… Maar steeds als ik Fenna hoorde huilen vroeg ik aan de juf of ik haar even mocht troosten en dan werd ze weer blij. Lief he?!