Maandelijks archief: oktober 2016

Kernwasser Wunderland

Vandaag zijn we met opa Gerrit, oma Lia, Vera en Theo en de nichtjes naar Kernwasser Wunderland geweest. Dat is een pretpark speciaal voor kinderen, in Kalkar, Duitsland. Er zijn veel leuke attracties, en…. je kunt er de hele dag gratis frietjes eten! (En koffie drinken, daar was papa heel blij mee)

’s Morgens leek het even te gaan regenen, maar na een paar druppels werd het gelukkig droog. Ik ben bijna overal ingeweest en heb helemaal zelf rondgezoeft in de botsauto’s, stoer he?! Kijk op de foto’s en filmpjes maar eens wat ik een schik had!

 

 

Dag lieve Kruimeltje

dsc01411

Een paar maanden geleden werd Vlekje heel erg ziek en moest ze een slaapprikje krijgen. Kruimeltje werd toen zo verdrietig omdat ze Vlekje zo mist, dat ze bijna niet meer wilde eten. Na een paar weken ging dat wel weer wat beter, maar ze werd wel heel stilletjes.

Toen mama kruimeltje vanmorgen eten wilde geven, zag ze dat Kruimeltje stil in een hoekje lag. Ik ging toen samen met papa even kijken, en werd écht verdrietig toen papa zei dat Kruimeltje dood was gegaan…

Toen Vlekje een prikje kreeg heeft papa uitgelegd dat alle dode diertjes bij een heeeeel groot grasveld komen waar ze voor altijd samen kunnen spelen, maar waar wij niet naartoe kunnen om te kijken of ze te aaien. Samen met papa heb ik Kruimeltje naar de dierenarts gebracht. Weet je wat ik toen zei…

“Nu zijn Vlekje en Kruimeltje weer bij elkaar, en kunnen ze voor altijd samen spelen”

 

Bowlen en pizza

Weet je wat ik écht leuk vind om te doen? Bowlen! Samen met opa en oma zijn we naar de bowlingbaan geweest, waar ik iedereen heb geholpen en zelf ook goed heb gescoord!

Daarna hebben we lekker pizza gegeten. Toen ik genoeg had heb ik samen met Fenna gewandeld en haar de mooie visjes in het aquarium laten zien, lief he?!

Kermis!

Het is deze week kermis in de stad. Er waren veel leuke dingen te doen: een draaimolen (met een vrachtwagen en een heftruck!), bootjes, een brandweerspel, de kinderachtbaan, en de olifantendraaimolen! Wat ik ook superleuk vond waren de opblaasballen in het water! Dat zijn een soort heeeeele grote strandballen, die ze opblazen en in het water duwen. Daar kun je dan lekker in rollebollen op het water, zonder dat je nat wordt.

Achter de olifantendraaimolen zit een leuk verhaaltje. Vorig jaar ben ik ook in “de olifantjes” geweest, en weken later had ik het steeds over ‘het liedje van de olifant’. Papa en mama vonden het heel vervelend, maar wisten écht niet wat ik bedoelde. Totdat we maanden later op papa’s telefoon filmjes aan het kijken waren en we een filmpje van de kermis tegen kwamen. Op één van de filmpjes zat ik met papa in de olifantjes, en jawel: dáár was het liedje van de olifant te horen. Wat bleek nou, steeds als ik op de radio dat liedje hoorde (Home van Dotan) dacht ik weer terug aan de olifantjes! Maar dat kon ik zelf natuurlijk niet uitleggen…

Ik heb ook een suikerspin gegeten. Die vond ik wel lekker, maar het is wel een heel gedoe en die plakhandjes vond ik eigenlijk maar niets…