Maandelijks archief: september 2016

Bioscoop

Ik ben voor de tweede keer met papa naar de bioscoop geweest. Vorige keer hebben we Woezel en Pip gezien, deze keer zijn we naar Huisdiergeheimen geweest. Het was echt een leuke film, over huisdieren die samen allerlei avonturen beleven als hun baasjes weg zijn. Zelfs papa schoot af en toe even in de lach, want er gebeurde allerlei grappige dingen!

In de pauze kreeg ik een kidsbox met daarin een pakje drinken, een superspek en natuurlijk popcorn! En papa? Die had natuurlijk een bakje koffie!

Na de film zijn we met de bus naar huis gegaan. Dat was voor mij de allereerste keer, dus ik vond het best even spannend. Maar toen we eenmaal onderweg waren vond ik het vooral heel erg leuk!

Voor de eerste keer naar de tandarts

Vandaag ben ik met papa en mama voor de allereerste keer naar de tandarts geweest. Toen ik binnenkwam en de assistente achter de balie naar mij zwaaide was ik even verlegen, maar toen ik de speelgoedhoek zag was dat zo over. Ze hadden zelfs een loopauto!

Ik had met papa al een paar filmpjes gekeken over wat de tandarts doet, maar toch vond ik het nog wel even spannend toen we naar binnen mochten. Maar toen ik met papa samen op de grote stoel zat en de tandarts vroeg wat er voor mooie graafmachine op mijn trui stond… was het meteen over en praatte ik honderduit over welke auto’s ik thuis allemaal heb!

Hij heeft mijn tandjes even geteld en nagekeken, dat zag er allemaal prima uit. Behalve dat ik van één tandje een heel klein stukje mis, maar dat kan verder geen kwaad en komt omdat ik een tijdje terug in het zwembad ben gevallen. Toen ik klaar was mocht ik een speelgoedje uitkiezen. En wat denk je dat ik koos? Een autootje natuurlijk!

Zomervakantie!

Wij zijn weer thuis van een superfijne vakantie op camping De Paal! We hebben drie heerlijk warme, zonnige weken gehad. Dat betekent natuurlijk bijna élke dag zwemmen, de hele dag buitenspelen en veel watergevechten op het veldje. En ja, ook papa ontkomt niet aan mijn stoere brandweerspuit! We hebben ook veel gespeeld bij de zandbergen en in de houten speeltuin.

Ik ben intussen ook oud genoeg voor de kinder-knutsel-club, en dus zat ik regelmatig ’s morgens om 9.30u met papa bij de kinderclub. Dat begon altijd met een paar liedjes om te dansen, en daarna konden we knutselen. Kijk maar eens wat ik een leuke Mario en Luigi heb gemaakt!

We zijn ook een dagje naar Beekse Bergen geweest met de neefjes en nichtjes. Het leek er even op dat het zou gaan regenen, maar gelukkig kwam na een uur de weer zon door en ’s middags was het lekker warm. Eerst hebben we lekker door het park gewandeld en we hebben ook een rondje gevaren met de echte safariboot! Daarna hebben we de autosafari gedaan, maar toen ben ik na 5 minuten al in slaap gevallen zZzZzZz…

Ik heb in de caravan lekker geslapen. Thuis vond ik het stapelbed al stoer, maar toen ik er eindelijk het eerste nachtje in mocht slapen was ik helemaal enthousiast, wat is dat leuk!