Maandelijks archief: mei 2016

Stoere kuif!

Ik ben met papa weer naar kapper Mario geweest en heb nu een hele stoere kuif! Kijk maar eens!

En toen ik een paar dagen geleden buiten bloesem in de lucht gooide, heeft papa leuke foto’s gemaakt. Papa vond deze zó mooi dat hij ze hier even wil laten zien!

Buiten in bad spelen

Deze week is het zo’n lekker weer, dat ik en Fenna buiten in bad mogen spelen! Ik heb een heel stoer piratenbad, en voor Fenna hebben we een echt buiten-baby-badje. Ik vind het heel gezellig als Fenna bij mij zit en kijkt wat ik allemaal doe. Dan spetter ik haar nat en plons ik in het water, dat vindt ze erg leuk!

En wat is er na het plonzen nou lekkerder dan een warme aankleed-knuffel van mama!

Doorslapen en buitenspelen

De afgelopen weken is de ‘mevrouw voor het slapen’ (Constance) een paar keer langsgeweest. De tips werken erg goed. In het begin moest ik er nog even aan wennen en leek het zelfs even erger te worden, waarschijnlijk omdat we er nu zo mee bezig zijn en ik even moest wennen aan mijn nieuwe ritme. Maar….. de afgelopen 7 dagen heb ik élke nacht lekker doorgeslapen tot ongeveer 6.30 uur, goed he?! Ik vind de nieuwe dagkaart leuk om bij te houden en ben erg blij met mijn slaapvriendje.

Mama en papa merken ook aan mij dat ik meer energie heb als ik goed slaap. Meestal is dat positief en wil ik lekker spelen (liefst buiten!) of papa en mama ergens mee helpen, maar af en toe heb ik ook zo’n drukke bui dat ik eigenlijk alleen maar wil rennen en vliegen en nergens meer naar luister. Het speelgoed ligt dan overal en ik ben net een wervelwind. Maar als dat weer afzakt plof ik rustig op de bank om even bij te komen.

Als ik ’s morgens opsta en het regent, is het eerste wat ik zeg “nu kan ik niet buitenspelen…”. Maar vandaag was het een echte zomerse dag en dan ben ik het liefst de héle dag buiten! Samen met opa, papa en Fenna ben ik naar het speeltuinje en voetbalpleintje bij het grote veld gewandeld. Eerst heb ik fijn op de klimrekken geklommen en ben ik van de glijbaan geweest. Daarna vroegen twee grote jongens of ik mee wilde voetballen… nou, dat wilde ik wel! Ik was helemaal trots! Kijk maar eens: