Maandelijks archief: april 2016

Zwemmen bij De Meerval

Omdat ik zwemmen zo lekker vind, hebben ik en papa een ‘zwempasje’. We kunnen daarmee lekker vaak zwemmen bij De Meerval in Wijchen, en meestal gaan we om de week een paar uurtjes. Ik vind het echt leuk om lekker te plonzen en ben heel erg vrij in het water. Vaak zijn dezelfde kindjes er, daar kan ik dan lekker mee spelen. (en papa kan dan kletsen met de andere papa’s)

Ik vraag wel steeds wanneer mama en Fenna mee kunnen, maar Fenna kon nog niet zo lang in het water. Vandaag zijn mama en Fenna ook meegeweest en dat vond ik heel gezellig! Een collega van mama en haar zoontje Liam waren ook mee, dus ik had ook meteen een vriendje om mee te spelen!

Pannenkoekenboot en slapen

Vandaag zijn we naar de Pannenkoekenboot geweest. Dat was leuk! Toen de boot net startte en uit de haven moest varen vond ik het trillen en wiebelen wel eng, maar toen we eenmaal rustig over de Waal gleden, vond ik het superleuk! Ik heb twee pannenkoeken op, eentje met poedersuiker en eentje met….. smarties en ‘spikkels’! Daarna mocht ik op de boot rondkijken en spelen, en weet je wat ze op de boot hadden? Een hele grote ballenbak! Op de terugweg hebben we mij de McDonals een ijsje gegeten, en heb ik samen met andere kindjes gespeeld in het ‘klimhuisje’.

Verder wordt ik écht een grote jongen en wil steeds meer zelf doen. Ik heb een heuse Loekie-fiets gekregen en ben heeel erg lief voor Fenna. Mama en papa genieten daar heel erg van en geven mij veel complimentjes! Het enige dat helaas (nog steeds) niet goed gaat is het slapen. Al een jaar kan ik ’s nachts niet aan één stuk doorslapen en ben ik elke nacht wel een of twee keer wakker.

Omdat we samen vonden dat dat nu wel te lang duurt, en papa en mama merken dat ik er ook niet altijd vrolijker van wordt, hebben we een mevrouw gebeld die ons gaat helpen om weer door te slapen. Eerst vond ik dat wel spannend, maar toen ik eenmaal snapte waar het voor was vond ik het toch ook wel fijn. Zij heeft een paar goede ideetjes gegeven, waaronder een dagkaart waarmee ik precies kan zien wat er op een dag gebeurt, en vooral wanneer het tijd is om even te rusten of te gaan slapen. En ik heb een hele lieve wekker gekregen, het ‘slaapmeneertje’, met een lampje van een zonnetje en maantje in zijn buik. Als ik dan ’s nachts wakker wordt kan ik precies zien of het al tijd is om op te staan.