Maandelijks archief: maart 2016

Hoe kleine mannetjes groot worden…

Kennis maken op de basisschool

Een paar weken geleden kregen papa en mama een brief van Schoolwijzer (van de envelop ‘met de poppetjes’). Omdat ik alweer drie jaar ben geworden, is het tijd geworden om voor mij naar een basisschool te gaan kijken. Mama heeft toen gebeld met de Montessorischool hier vlakbij, en daar mochten we komen kijken. We zijn er met z’n drieën naartoe gewandeld, want ik wilde natuurlijk zelf ook even mee!

Binnen was het heel gezellig! Eerst moesten mama en papa even met de mevrouw van de school praten, en daarna hebben we een rondje door de school gelopen en bij de groepen gekeken. De kleine kindjes waren aan het spelen op gekleurde kleedjes, en de grote kinderen waren rekensommen aan het maken. Ik vond de school heel leuk! Papa heeft mij daarna ingeschreven en na een paar dagen kregen we al een bevestiging! Het duurt nog wel eventjes, maar vanaf februari 2017 mag ik naar de ‘grote school’!

En afgelopen donderdag ben ik met papa en Fenna naar Kinderboerderij Kobus geweest, want opa Ron werkt daar. Het zonnetje scheen en het was écht heel lekker lenteweer! Ik mocht van opa bij de beestjes in de ren kijken en ik mocht de paardjes in de wei ook aaien, dat was leuk! Kijk maar eens naar de foto’s! Daar kun je trouwens ook nog even zien hoe lief ik Fenna vind!

Winterzonnetje

Afgelopen weekend scheen er tussen de buien door een waterig winterzonnetje. Maar zonneschijn betekent…. buitenspelen! Ik mocht even lekker in de zandbak spelen en daarna heb ik nog een paar ondeugende smoeletjes getrokken, zodat papa mooie foto’s kon maken!

Wat zal ik blij zijn als het weer lente wordt en ik weer elke dag buiten kan spelen!