Maandelijks archief: februari 2016

Trakteren bij Triade

Hiep, hiep, hoera! 8 Februari ben ik alweer 3 jaar geworden! Omdat we die week op vakantie waren, mocht ik vandaag bij het kinderdagverblijft trakteren. Vorig jaar heeft papa leuke dolfijntjes gemaakt, dit jaar heb ik samen met mama luchtballonnen gemaakt! In elk mandje zat een mandarijntje, een zakje mini-koekjes en een tolletje. Ik heb ook een heel leuk cadeautje gekregen: ‘meeneem-klei’! Dat is een soort groot surprise-ei, met daarin verschillende kleuren klei, vormpjes en een mesje en lepeltje. Je kunt dat zo heel makkelijk meenemen, vandaar dat ik het meeneem-klei noem.

Bij het zingen mocht ik trommelen omdat ik jarig was. En daarna riep iedereen zo hard mogelijk “Van harte gefeliciteerd, Tygo!”. Maar ik hield daarbij mijn oren mooi even dicht…

Even helemaal weg…

Afgelopen week zijn we een lekker midweekje weggeweest, naar CenterParcs de Huttenheugte. Helaas was het de eerste twee dagen niet zo’n lekker weer, maar gelukkig konden we naar de overdekte speelhal en natúúúrlijk naar Plopsaland. We hadden ook wat speelgoed en tekenspulletjes meegenomen en samen met de nichtjes kon ik me in het huisje ook prima vermaken.

In het zwembad was ik echt als een visje in het water: rutschen van de ‘grote-mensen-glijbaan’, de kinderglijbaan en lekker plonsen in het badje met de boot. Bang voor water ben ik absoluut niet! Ik durfde alleen niet meer van de wildwaterbaan, alhoewel ik daar de vorige vakantie heel vaak vanaf ben geweest. Die vond ik nu toch ‘een beetje eng’.

Ik heb elke nacht lekker doorgeslapen in mijn eigen bed, maar was ’s ochtends wel vroeg wakker. Heel erg vonden mama en papa dat niet, want dan mocht ik gezellig tussen hen in een filmpje kijken. En natuurlijk heb ik ook een ochtend om 7 uur lekker met papa samen onder een warme deken voor de TV gezeten, want dat hoort erbij.

Papa en mama moesten mij er af en toe wel even aan helpen herinneren dat ik twee oortjes heb, want ik was deze vakantie best ondeugend. Ik probeerde steeds weer uit hoe ver ik kon gaan en alhoewel papa best eens boos op mij kon worden, schoten we daarna steeds in de lach en kon ik weer fijn spelen.

De laatste dag scheen het zonnetje gelukkig wel even. We hebben toen een lekkere wandeling gemaakt en zijn ook even naar de kinderboerderij geweest. Al met al was het een leuke, drukke vakantie.

Ik wordt nu echt een grote jongen met een eigen willetje, maar ben gelukkig wel altijd heel lief en zorgzaam! Toen we gisteren met het eten zagen dat bij Fenna een eerste puntje van haar tandjes doorkwam, gaf ik haar meteen een stukje van mijn macaroni. Zó lief ben ik voor haar!

IMG_5305

Het was carnaval bij het kinderdagverblijf en ik mocht verkleed. En hoe kan het ook anders… natuurlijk was ik Bob de Bouwer!