Maandelijks archief: januari 2016

Gewoon gezellige foto’s

filmdiploma-woezel-en-pip

Joepie, vandaag mocht ik voor het eerst met papa naar de bioscoop! Er was een nieuwe Woezel en Pip-film: “De Sloddervos”, en om dat te vieren was er bij bioscoop Carolus in Nijmegen een speciale peuterochtend. Toen we binnenkwamen kreeg ik van een clowntje een lekker drankje in een écht feestglas en een stokje met snoepjes. Binnen kon ik even knutselen en toen gingen de grote deuren van de filmzaal open. Ik was onder de indruk, want dat was wel een héél grote televisie! En wat een mooie sterren zaten er in het dak!

Papa had eigenlijk niet verwacht dat ik zo lang stil kon zitten, maar ik heb heerlijk zitten kijken en werd zelfs even boos toen het pauze was en de lampjes weer aan gingen. In de pauze kregen alle kindjes weer een snoepje en een glas drinken, en voor we weer naar binnen gingen kreeg ik van papa een zakje chips. Ik vroeg aan de mevrouw van de kassa een bekertje, en toen ze vroeg waarom, zei ik doodleuk ‘dan hoef ik niet zo met het zakje te kraken’. Dat vond ze toch wel heel erg leuk!

Het was een supergezellige middag!

Oud & Nieuw

Vorige week was het Oud & Nieuw en mocht ik voor het eerst naar het vuurwerk kijken. Papa heeft mij oudjaarsavond ‘gewoon’ naar bed gebracht, want ik sla mijn middagslaapje steeds vaker over maar heb mijn slaap wel nodig. Ik zei tegen papa dat het vuurwerk wel op muziek leek, “klinkt als muziek: boem-pats”. Bang was ik niet en ik ben lekker gaan slapen. Om 21.00 uur werd ik wakker en mocht ik beneden bij papa op de bank liggen. Toen kwamen Vera, Theo en de nichtjes en hebben we lekker gespeeld. Om 0.00 uur was het dan eindelijk zover, vuurwerk! Samen met de nichtjes hebben we voor de raam gekeken en ik was helemaal betoverd. Na het vuurwerk gingen de nichtjes naar huis en ben ik op de bank als een blok in slaap gevallen.

Verder ben ik een hele lieve broer voor Fenna! Ik vraag steeds of ik haar even mag knuffelen en lees haar graag voor. Ik vind het ook super gezellig om op mijn kamer met de trein te spelen, terwijl Fenna op een speelkleed naar mij kijkt. Kortom, ik ben helemaal gelukkig met mijn lieve zusje!

Bij de peuterspeelzaal ging het helaas even wat minder. Sinds een paar weken is de “groene groep” waar ik altijd speelde op donderdag dicht omdat er op die dag te weinig kindjes kwamen spelen. Ik hoor nu bij de “rode groep” en daar hoort ook een andere juf bij: Neeltje. Hoewel ze heel erg lief voor mij is, moest ik de eerste 2 keer toch even wennen en de eerste keer heeft papa mij zelfs halverwege de ochtend opgehaald omdat ik zo verdrietig was. Nu ben ik voor de derde keer geweest en heb ik voor het eerst weer lekker met de andere kindjes gespeeld, dus langzaamaan went het wel weer.