Maandelijks archief: oktober 2015

Pechvogeltje

Vanavond gingen we met Vera, Theo en de nichtjes een avondje zwemmen bij CenterParcs Heijderbos. Dat doen we wel vaker, en vind ik altijd erg leuk! Alleen deze keer liep het even anders…

We waren net 15 minuten in het zwembad en ik ging samen met de nichtjes heel vaak achter elkaar van een klein glijbaantje af. Dat ging 9 keer goed, maar de 10e keer ging het mis en viel ik met mijn kin op de glijbaan, wat een vervelend sneetje opleverde. De meneer van het zwembad haalde voor mij en pleister en… een ijsje! Ik vond dat heel lief, maar wilde hem toch niet opeten.

Papa moest voor de zekerheid toch even met mij naar het ziekenhuis in Boxmeer om te kijken of het moest worden gehecht. We moesten een uurtje in de wachtkamer wachten, maar er was leuk speelgoed en ik vermaakte me prima. Toen konden we bij de dokter naar binnen en hij zag al snel dat het meeviel: hij heeft er een “speciaal plakbandje” (hechtpleistertjes) opgeplakt, en een grote pleister voor de bescherming. Daarna hebben we mama en Fenna bij het zwembad opgehaald en thuis lekker frietjes gegeten.

De dokter heeft tegen mij gezegd dat ik niet aan de peisters mocht peuteren en het er vanzelf vanaf zou vallen. Nou, daar heb ik naar geluisterd, want de pleisters hebben erop gezeten tot het laatste puntje na een week los liet, en niemand mocht eraan komen want “dat gaat vanzelf”! Papa en mama zijn supertrots op mij!

CenterParcs en Plopsaland

Het was weer tijd voor vakantie, en we zijn deze keer een midweek naar CenterParcs De Huttenheugte in Drenthe geweest. Opa Ron en Oma Monic zijn ook meegeweest, dat vond ik superleuk! Toen we in het huisje aankwamen, stond er speelgoed en een loopfietsje voor mij klaar, daar heb ik de hele week mee door het huisje gecrossed!

Helaas zag het weerbericht er voor de hele week niet al te best uit, maar nadat we de tassen hadden uitgepakt was het even droog en daar hebben we meteen gebruik van gemaakt. We hebben lekker gewandeld, we zijn bij de kinderboerderij geweest en natuurlijk heb ik ook nog even in de speeltuin gespeeld. ’s Avonds hebben we lekker gezwommen “met de lampjes aan”. En… zelfs opa en oma hebben in het zwembad lekker met mij gespeeld! Dat vond ik écht leuk!

Dinsdag en woensdag was het buiten koud en nat, en dus hebben we fijn in het huisje gespeeld en natuurlijk zijn we ook naar het zwembad geweest. Ik had het in het zwembad erg naar mijn zin, want… bang voor water? Nee joh, het kan me niet hard genoeg gaan! Ik kan met mijn oren onder water blijven drijven, papa mag mij met een grote plons in het water gooien en ik krijg zelfs geen genoeg van de grote glijbaan en de wildwaterbaan! En jawel, zelfs opa en oma hadden het zo naar hun zin dat ze met mij van de grote glijbaan en de wildwaterbaan zijn geweest. Dinsdagavond hebben we nog even gebowled en in de speelhal op het springkussen gespeeld.

Donderdag was een bijzondere dag, want toen gingen we naar… Plopsaland! Ik vond het heel leuk om de poppetjes van TV nu in het echt te zien: Maja de Bij, Kabouter Plop, Bumba en Wicky de Viking! En wat was er veel te doen! Vliegende kikkers, een reuzenglijbaan, een grote draaimolen, een kinderdisco, en zelfs de échte achtbaan in het donker vond ik niet eng! Toen het heel even droog was zijn we nog snel naar buiten geweest, naar de draaimolen met de brandweerauto’s en de verkeerstuin, waar ik met wat hulp van mama een rondje met een autotje mocht rijden. In het winkeltje mocht ik een knuffeltje uitkiezen, en koos ik een hele lieve Wicky de Viking.

En toen…. was helaas de laatste dag alweer aangebroken. We moesten al vroeg de sleutel van het huisje inleveren, want “nu komen de andere kindjes in het huisje”. Maar we konden nog wel even zwemmen én bowlen. Bij het bowlen kreeg ik een cakeje mét clowntje, waar ik al de hele week om vroeg, wat had ik een schik! Op de terugweg heb ik heerlijk geslapen.

Wat was dit een fijne vakantie!

Julianatoren

Bijna iedere ochtend kijk ik op TV de avonturen van Jul en Julia de muis, Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin in het programma van Julianatoren, en nu zijn we zelf naar het park geweest! Toen we op het parkeerterrein liepen en ik de poort zag vroeg ik al ‘of de poort weer open is’, want op TV hadden de boeven de sleutel afgepakt.

Bij de welkomst-show keek ik mijn ogen uit, want toen zag ik Jul de muis voor het eerst in het echt! Ik ben daarna eerst met papa in de vliegende muizen geweest, en toen had ik de smaak helemaal te pakken! We waren de muizen nog niet uit, of ik had de brandweerautotjes al gezien. Daar ben ik zelfs twee keer in geweest, de eerste keer in het autotje, en de tweede keer bovenop een auto zodat ik met de brandweerspuit de brand kon blussen.

Nu Fenna is geboren mocht mama ook weer in de attracties. Samen met mama ben ik in de grote olifanten en op de draaimolen geweest. We hebben ook veel geknuffeld met Jul en Julia, want om de paar uur konden we met hen op de foto, kijk hieronder maar eens!

Het was een heerlijke dag, en ik heb me uitstekend vermaakt! Vlak voor we naar huis gingen was er nog een ‘uitzwaaishow’ en heb ik nog even goed gedanst en gesprongen. We reden daarna met de auto van het parkeerterrein af, en nog geen 5 minuten later was ik in dromenland…