Maandelijks archief: september 2015

Kijken bij de brandweer

Vandaag had de brandweer een oefening bij de pannenkoekenboot aan de waalkade. Daarna mocht iedereen bij de brandweerauto’s en de brandweerboot kijken, dat moesten we natuurlijk even zien! Ik vond het erg leuk om in zo’n grote auto te zitten. En wat hadden ze veel spullen achterin: grote scharen om auto’s open te knippen, touwen, allerlei gereedschap en natuurlijk héél veel waterslangen. Op de boot mocht ik in de stoel zitten, “bij heel veel knopjes!”.

Eindelijk kan ik weer doorslapen!

Papa en mama kunnen intussen wel merken dat ik wat ouder wordt en steeds meer dingen begin te begrijpen, want elke nacht om 2 uur word ik huilend wakker en dan moeten ze mij troosten voor ik weer kan slapen. Maar dat zal vanzelf wel weer overgaan.

Dat was 15 februari 2015…  En inderdaad, het gaat vanzelf weer over! Of het nu toeval is of niet, maar sinds Fenna geboren is slaap ik weer door! Ik word nu ’s morgens ook heel rustig wakker. Ik zit meestal rechtop in bed, en dan roep ik “Papa en mama, waar zijn jullie? Kom je naar mij toe?”. Als papa of mama dan naar mij toekomt zit ik met een big-smile op bed, of ik ben al aan het spelen.

Wat het nu uiteindelijk is geweest? Ik weet het écht niet. Papa heeft zelfs een keer de wekker gezet, en is ’s nachts bij mij komen zitten om te kijken of ik ergens wakker van werd. Maar nee, niets te horen en te zien. Ik werd plotseling huilend wakker en was dan echt in paniek. Misschien heb ik toch aangevoeld dat er iets belangrijks stond te gebeuren…

Oja, en nog een weetje: precies een jaar geleden ging ik voor het eerst naar de peuterspeelzaal 🙂 Kijk maar

IMG_3697