Maandelijks archief: augustus 2015

Grote broer en kleine vakantie

Fenna is nu bijna drie weken oud en ik ben een trotse grote broer! De eerste paar dagen vond ik het nog heel spannend, maar nu ben ik er al aardig aan gewend en wil ik haar regelmatig een kusje of zelfs een knuffel geven. Ik ben heel lief voor haar en geef steeds mijn knuffeltjes en autotjes aan haar. Ook al kan ze daar nog niet mee spelen, ik weet zéker dat ze het wel heel lief van mij vindt! (En papa en mama genieten er ook volop van!) We hadden een superleuke kraamzorg: Anja. Ze was heel lief voor mij en als ze tussendoor even tijd had kwam ze fijn met mij spelen. Na een week was ze voor het laatst, maar nog steeds vraag ik wanneer Anja weer komt…

Een lange zomervakantie op de camping ging dit jaar helaas niet, maar we wilden er toch écht even uit met ons ‘nieuwe’ gezinnetje. Mama en papa hebben daarom een midweek geboekt op vakantiepark De Berckt in Baarlo, waar we een gezellige stacaravan hadden. We zijn samen met Vera, Theo en de nichtjes geweest, zij hadden een eigen caravan. De stacaravan was niet supergroot en de eerste dag regende het heel veel, dus toen vond ik het niet leuk dat ik niet buiten kon spelen en kon ik mijn draai niet zo vinden. Maar uiteindelijk heb ik me met mijn speelgoed best vermaakt en gelukkig hebben we ook een paar lekker zonnige dagen gehad.

Er was een groot zwembad, waar ik urenlang kon spelen. In het peuterbadje stond een heus piratenschip met waterkanonnen en een stoere glijbaan met ‘een hele grote emmer’. Verder ben ik voor het eerst met papa van de grote glijbaan geweest! De eerste keer durfde ik het nog niet zo goed, maar toen we eenmaal beneden waren zijn we wel 10 keer achter elkaar geweest. En er was ook een waterversnelling waar ik met papa in een grote zwemband doorheen kon drijven. Stoer he?!

Helaas heeft het ook twee dagen hard geregend. Gelukkig was er een grote binnenspeeltuin in de buurt: Kinderdrôme in Panningen. Daar heb ik eerst lekker binnen gespeeld, gerend en gevlogen in de klimkooien, op de springkussen en in de ballenbak. Toen het zonnetje ’s middags toch nog even doorkwam konden we ook naar buiten, op de trampolines en de schommels spelen.

Toen het wel droog was konden we in het vakantiepark ook fijn buitenspelen: springen op de springkussen-bult en klimmen in het grote kasteel. We zijn ook een avond naar het kindertheater met de clown geweest. Eerst werd er een verhaal verteld, dat vond ik niet zo interessant. Maar daarna werd er leuke muziek gedraaid en mochten alle kinderen dansen en springen, dat vond ik superleuk!

Op de terugweg zijn we naar een andere binnenspeeltuin geweest (Ballorig in Nieuw Bergen) en daarna hebben we lekker uitgebreid gegeten bij het wokrestaurant in Malden. Het was een korte, maar fijne vakantie!

Fenna is geboren!

Yes, ik ben grote, trotse broer geworden! Vanavond is mijn zusje Fenna geboren, en wat is ze mooi!

Eigenlijk moesten mama en Fenna een nachtje in het ziekenhuis blijven, maar omdat het allemaal zó goed ging, mochten ze ’s avonds laat nog naar huis!

Op de camping, vuurwerk en wc-avonturen

Opa, oma en Corine waren op vakantie, naar de Wouwse Plantage. Ja, het heet écht zo! Het is een klein dorpje vlakbij Roosendaal, en ze stonden op een gezellige boerencamping. Ik miste ze best wel en daarom ben ik samen met papa een dagje naar de camping geweest. Mama kon helaas niet meer mee, want ze kan door de grote “baby-buik” niet zolang in de auto zitten. We kwamen aan met regen, maar na een uurtje werd het droog en ’s middags scheen zelfs de zon. Ik heb lekker op de campingtractor gereden, gevoetbald en bij de paarden gekeken. En ik heb een hele mooie drinkbeker van de Minions gekregen! ‘s Avonds hebben we lekker gebarbecued en ik mocht opa zelfs helpen met de worstjes en hamburgers omdraaien.

Op de terugweg vertelde ik papa honderuit over wat ik de hele dag heb gedaan. En even slapen? Ho-maar! Toen we thuis kwamen en even rustig wat hadden gedronken, vond mama het eigenlijk wel leuk om naar het 4-Daagse vuurwerk te gaan kijken en dus stapten we nog even in de auto. Nou, ik vond de eerste knal even spannend, maar daarna keek ik mijn ogen uit! Wat een mooie kleurtjes: ‘glitters zijn voor Amber’, ‘dat is voor Anouk en Anika’ (roze en paars) en ‘die zijn voor mij!’ (rood en groen) We zijn ook nog een avondje naar de 4-Daagsefeesten geweest, en wat had ik schik. Op elke hoek van de straat was muziek en ging ik met de nichtjes dansen.

Verder ben ik aardig op weg met toiletbezoekjes. Ik merk het zelf nog niet zo goed als ik een plasje moet doen, maar als papa en mama vragen of ik even naar de wc moet, dan doe ik meestal een hele grote plas. Papa en mama vonden het een goed idee om voor mij een spaarkaart te maken, waar ik na elk plasje een stickertje op mocht plakken. Als ik die vol had, kreeg ik een Bob de Bouwer auto. Nou… dat hebben ze geweten! Binnen een week had ik de eerste drie auto’s binnen!

Ik begrijp inmiddels ook heel goed dat ik binnenkort een broertje of zusje krijg. Elke avond kom ik even tegen de baby praten en geef ik de baby (mama’s buik) kusjes en een knuffel. En soms kom ik zelfs mijn autotjes laten zien: ‘daar mag baby ook mee spelen’. Nog drie weekjes…