Maandelijks archief: juni 2015

Zomerfeest bij het kinderdagverblijf

Vandaag was het jaarlijkse zomerfeest bij mijn kinderdagverblijf, de Triade. Het leek er even op alsof het weer de buitenactiviteiten zou verpesten, maar gelukkig bleef het vrijwel droog en na een uurtje kwam zelfs het zonnetje nog even door. Ik vond het wel even raar, want normaal zijn juf Jolanda en Deborah er en gaat papa weer weg als hij mij heeft weggebracht. Maar nu waren bijna alle juffen er en mochten papa’s en mama’s ook blijven. En er waren wel héél veel kindjes tegelijk, dat was erg gezellig!

De hele buitenspeelplaats was mooi versierd met ballonnen en vlaggetjes, en er was van alles te doen. Toen we binnenkwamen kregen we drinken en iets lekkers: een fruitspiesje, zoete cake, een toastje met salade of wat anders. En we kregen een ketting met een kaartje, waar op stond wat je allemaal kon doen. Er was een tractor- en kruiwagenrace, een springkussen, een koe waar je limonade kon melken, knuffelkonijntjes en cavia’s, en je kon zelfs een ponyritje maken! Je kon ook worden geschminkt, maar dat vond ik alleen leuk om naar te kijken. Zelf wilde ik liever niet.

Na twee uur druk spelen, snoepen en drinken was het feest afgelopen. Als afsluiter hebben we met z’n allen “Tsjoe tsjoe wa” gezongen en gedanst, en kregen alle kindjes een lekker ijsje. Het was een gezellige ochtend, bedankt juffen van de Triade!

Buitenspelen en mijn nieuwe kamer

Afgelopen week was het heerlijk weer om lekker buiten te spelen. Ik heb samen met papa en mama veel in de tuin gespeeld en nieuwe spelletjes geleerd: voetballen, tikkertje en verstoppertje. “1..2..3..4..5..6..7..8..9..10.. wie niet weg is is gezien!” Het was zelfs even zo warm dat ik lekker met water mocht kliederen en in het badje met de olifant mocht spelen. We zijn vandaag naar de verjaardag van de nichtjes geweest, en daar mocht ik óók nog lekker in het zwembad. Ik vind het heel leuk als papa mij plaagt met de tuinslang. Het lijkt dan alsof de kraan het niet doet, maar als ik in de slang kijk…. sprietsj! zo in mijn gezicht. En dan krijg ik echt de slappe lach!

Ik vind het ook heel leuk als ik nieuwe woordjes heb geleerd, en die roep ik dan opeens heel hard als ik enthousiast ben: ‘Perfect!’, ‘Succes!’ en ‘Yaiks!’. Steeds vaker maak ik ook hele leuke zinnetjes. Bijvoorbeeld als ik in bedje lig en papa nog even bij mij zit: “Papa, mag ik nog even iets vertellen?”, dat heb ik geleerd van Tip de Muis. En als ik merk dat mama iets leuk vindt, dan zeg ik: “Dat vindt mama echt heel erg leuk”. Verder zeg ik vaak “wacht eens even, ik heb een goed idee!” en dan ga ik iets uitproberen.

En mijn nieuwe slaapkamer is bijna klaar. Vorige week heeft de schilder de muren mooi glad gemaakt en geschilderd. Toen dat droog was hebben papa en opa de gordijnen opgehangen en konden mijn raceautobed, kluskast, glijbaan en speelkleed op mijn kamer. Toen kon ik er voor het eerst slapen. Dat vond ik wel spannend, maar ook heel erg leuk. Vandaag hebben we mooie posters van Disney opgehangen. Binnenkort moet papa nog even een boekenplank maken, de verwarming ophangen en de plinten mooi blauw schilderen en dan is mijn “grote-jongens-kamer” echt helemaal klaar!

Bij het opruimen kwamen we ook nog een papegaai op een stok tegen. Die is heel bijzonder, want die heeft papa van grote oma gekregen toen hij net zo oud was als ik. Dus die is al bijna 25 jaar oud! Ik vind hem heel erg lief en hij krijgt een mooi plekje op mijn kamer.



[KGVID width=”270″ height=”479″]https://tygo.alstadt.nl/wp-content/uploads/2015/06/IMG_2561.mp4[/KGVID][KGVID width=”270″ height=”479″]https://tygo.alstadt.nl/wp-content/uploads/2015/06/IMG_2081.mp4[/KGVID]