Maandelijks archief: april 2015

Handigheidje…

Gisteren heb ik een handigheidje ontdekt dat papa zó slim vond, dat hij het meteen even wilde delen op mijn website. Komt ie…

Als er iets helemaal achteraan op het aanrecht staat, mag ik daar meestal niet aankomen en is het de bedoeling dat ik er dus ook niet bij kan. Tot nu toe vond ik dat prima, want zaken als batterijen en scharen zijn natuurlijk ook helemaal niet interessant. Maar nu stond er een (kapotte) Duplo-trein en dié wilde ik toch eigenlijk wel graag hebben. Hoe krijg ik dat nou voor elkaar?

Nou, heel simpel: ik haal binnen een placemat uit de kast, zet een opstapje voor het aanrecht, en dan schuif ik de placemat heel behendig in 1x onder de trein. Vervolgens hoef ik alleen maar de placemat weer naar voren te halen, en hebbes! Nu haal ik datzelfde trucje inmiddels ook uit als met avondeten de pot appelmoes te ver weg staat. Want waarom zou ik het ook vragen als ik het gewoon “zelluf kan doen”. Hup, placemat eronder duwen en naar me toe schuiven!

Getekend, een verbaasde (en stiekem ook wel trotse) papa

Sesamstraat in Ouwehand Dierenpark

Ondanks het slechte weer zijn we vandaag toch even naar Ouwehand Dierenpark geweest. Niet alleen om even bij de beestjes te kijken, maar ook omdat er een show was van Sesamstraat! Eigenlijk zou mama’s collega Kim met haar kindjes meegaan, maar helaas waren die ziek. Daarom zijn de nichtjes meegeweest, dat was ook erg gezellig!

Toen we aankwamen was het net even droog, en konden we op de foto met Tommie, Elmo, Ernie en Bert. Ik vond het heel bijzonder, want normaal zie ik hen alleen op TV, maar nu waren ze er in het echt!

Daarna hebben we even bij de beestjes gekeken, maar omdat het begon te regenen bleef het bij de overdekte stukken. Daar zaten de chimpansees, schildpadden, vogels en slangen. Vooral de chimpansees vond ik erg leuk, want die gingen verstoppertje spelen met een krant en gaven elkaar kusjes.

Om 12 uur begon de show van Sesamstraat in het zeehondentheater. Ze vertelden om de beurt verhaaltjes en gingen dansen op Sesamstraat-liedjes! Wauw! Op de terugweg kwebbelde ik nog even met de nichtjes, maar nadat we die thuis hadden afgezet viel ik binnen een minuut diep in slaap. Ondanks het weer was het toch een leuk uitje!

En weer een paar andere foto’s.