Maandelijks archief: maart 2015

Baby in mama’s buik!

Even een kort berichtje, maar papa en mama vinden het zó leuk! Ik heb nu in de gaten dat mama een dikke buik krijgt, en dat vind ik maar wát interessant! Als ik ’s avonds naar bed ga wil ik ‘de baby’ even aaien en een kusje geven, “weltrusten babietje”. Papa en mama vinden dat heeel lief!

Binnenspeeltuin!

Vandaag zijn we met de nichtjes naar de grote binnenspeeltuin in Malden geweest, Pret-inn. Ik kan mezelf daar prima vermaken, want er zijn klimtoestellen, glijbanen, ballenbakken, trampolines en nog meer leuke speeldingen. En er zijn natuurlijk heel veel andere kindjes, dat vind ik ook erg leuk! Ik moet nog wel leren dat ik soms even moet wachten of iets moet delen, maar dat komt vanzelf.

Toen we na ruim 2,5 uur spelen weer in de auto zaten, was ik zo moe dat ik binnen 5 minuten in dromenland was…

Verder maak ik de laatste tijd enorme sprongen met mijn ontwikkeling, mama en papa vinden dat erg leuk. Ik maak steeds langere zinnetjes, soms zelfs met 4 of 5 woorden, zoals “opa zoetjes in koffie” en “meneer hijskraan hard draaien”. En ik probeer veel nieuwe variaties, bijvoorbeeld om iets om te draaien, of in de verleden tijd te vertellen: “buiten is klaar regen” (het is weer droog) en “Tygo nieuwe schoentjes koopt” (we hebben nieuwe schoentjes gekocht). Soms vind ik het ook heel vervelend als ik niet goed kan vertellen wat ik bedoel.

Doorslapen gaat helaas nog niet helemaal goed. Vanaf half december werd ik élke avond om 22.00 uur wakker en stond dan boven aan de trap te roepen. Papa kon mij dan gewoon terugleggen en dan sliep ik weer verder. Dat is sinds kort over, maar nu word ik regelmatig om 2.00 uur ’s nachts wakker en ben dan echt helemaal in paniek. Meestal kan papa mij geruststellen en slaap ik weer verder, maar soms ben ik zo in paniek dat ik dan gillend achter papa aan ren en in het ‘grote bed’ wil kruipen. Daar slaap ik dan meestal door tot we opstaan. (En dan kunnen papa en mama ook nog een paar uur doorslapen) Maar ach… als ik wat ouder word gaat dat vast vanzelf weer over!