Maandelijks archief: december 2014

Van dreumes naar peuter

Ik ben hard op weg om een échte peuter te worden! Ik wil alles zelf doen, en heb het woordje ‘nee’ ontdekt. Overal heb ik opeens mijn eigen manier voor. Zo vind ik pizza heel lekker, maar ik wil geen voorgesneden vierkantjes meer. Nee, ik wil tegenwoordig gewoon punten eten, net als papa! Afgelopen zondag heb ik ook voor het eerst zelf tegen mama en papa gezegd dat ik naar de wc moest, en daar heb ik twee plasjes gedaan! Papa en mama zijn supertrots op mij!

En ik ben er inmiddels ook achter gekomen dat ik uit mijn bedje kan klimmen, dus het werd tijd voor traphekjes en…. een echt ‘groot’ bed zonder hekjes! Het was de eerste nacht wel even wennen, maar nadat mama en papa een uurtje bij mij hadden gezeten viel ik dan toch in slaap. Ik werd om 1:00 uur wel weer wakker, maar ik ben ook verkouden en slaap daardoor heel onrustig.

Sinterklaas is intussen ook weer terug naar Spanje. Vorig jaar snapte ik er nog niet zo veel van, maar dit jaar vond ik Sinterklaas, de pietjes en natuurlijk de cadeautjes wel interessant. Elke ochtend was er ‘klaasjonaal’ (Sinterklaas Journaal) op TV. Met mama, tante Vera en de nichtjes ben ik naar het Pietenhuis in Oosterbeek geweest, dat vond ik erg leuk! En ik heb van Sinterklaas natuurlijk weer hele leuke cadeautjes gehad!