Maandelijks archief: augustus 2014

Vakantie!

Vandaag zijn we weer teruggekomen van vakantie. Ondanks het wisselvallige weer was het een heerlijke vakantie. En omdat ik nu alweer 1,5 jaar oud ben mocht ik lekker zelf op het veld spelen. Ik kon de hele dag in de zandbak en bij de huisjes spelen met de andere kinderen van het veld. De eerste week waren Vera, Theo en de nichtjes ook op de camping en konden we samen spelen. We zijn toen ook naar het vogelpark in Veldhoven geweest, waar ik zelf mocht rondstappen en mijn ogen heb uitgekeken.

De tweede week gingen de nichtjes naar huis en kregen we hele gezellige Belgische buren met drie kinderen. Die waren de hele dag heel lief voor mij, en wilden altijd met mij spelen. ’s Avonds na het eten ging ik met papa en mama een rondje wandelen, en dan haalden we soms een ijsje. Steeds als we daarna ergens een cafetaria met een groot ijsje buiten zagen, riep ik ‘ijs ijs’!

Ik heb deze vakantie veel nieuwe woordjes geleerd: paat (paard), konijn, bah (prullenbak), bal, bus, auto, roekoe (dat is een duif) en baby. Kinderen van 8 zijn voor mij trouwens ook gewoon babies, hoe hard papa en mama mij ook ‘kindje’ proberen te leren. En ik heb nog iets leuks ontdekt: als ik in een winkel ben, zeg ik tegen iedereen ‘hoi’, en dan ga ik heel verlegen kijken als ze lachen en iets terugzeggen.

Voor papa en mama waren alleen de nachten ietsje minder geslaagd. Op één nachtje na, was ik elke nacht om 3.00 uur klaarwakker en wilde ik een knuffel… Maar toen ik twee dagen thuis was sliep ik gelukkig weer lekker door. Al met al, een geslaagde vakantie!