Maandelijks archief: januari 2014

Foto’s!

Papa en mama hebben een nieuwe fotocamera gekocht, en dus ben ik de afgelopen week onderwerp van gespre… eh, van foto’s geweest! Nou heb ik daar niet echt moeite mee, in tegendeel! Ik vind het juist reuze interessant om kattenkwaad uit te halen terwijl papa foto’s maakt!

Afgelopen donderdag heb ik weer controle gehad bij het consultatiebureau en gelukkig was alles weer in orde. Ik moet wel wat meer melkproducten drinken. Papa en mama hebben al van alles geprobeerd, maar gewone melk, opvolgmelk en pap met melk drink ik dus écht niet. Een paar dagen terug kreeg ik van mama een slokje Yoghidrink, en dat vond ik opeens wel erg lekker. Dus nu krijg ik elke ochtend een beker Yoghi bij mijn boterham en ’s avonds na het eten lekker yoghurt als toetje.

Ik heb ook weer prikjes gehad en ik ben gemeten en gewogen. Ik weeg nu 10,8 kilo en ben 75 cm lang. Toen ik de prikjes kreeg was er niet zoveel aan de hand, dat was een minuutje huilen en toen ging ik alweer met de blokjes spelen. Maar toen ik ’s avonds naar bed moest was ik niet helemaal lekker en wilde ik niet alleen zijn. De twee dagen erop was ik niet helemaal lekker: ik wilde bijna niet eten en ik had last van mijn beentjes. Inmiddels ben ik er weer overheen en ben ik weer helemaal happy de peppie! Gelukkig waren dit voorlopig weer de laatste!

Inmiddels heb ik ook in de gaten dat als papa óf mama de jas aan doet en de sleutels pakt, ze moeten gaan werken en ik dan dus een van de twee moet missen. En dat vind ik natuurlijk helemaal niet leuk… Maar als ze dan weer terugkomen en ik hoor ‘waar is papa?’ of ‘waar is mama?’ dan weet ik niet hoe snel ik bij de voordeur moet zijn om een knuffel te geven.

De konijntjes vind ik nu ook echt heel leuk. Als ik ’s morgens beneden kom zoef ik meteen naar ze toe, want ik weet precies dat ze dan eten krijgen. Dan pakt papa de bus met konijnenkorrels en mag ik het voerbakje vasthouden. En daarna mag ik ze even aaien. Dan ga ik meestal flink giechelen, want die zachte vacht kriebelt aan mijn handjes.

En deze keer dus lekker veel foto’s!

Verkouden… en koffie!

Ik ben de afgelopen dagen niet helemaal lekker geweest. Het begon met een beetje last van mijn buikje, en het liep uit op een flinke verkoudheid. Inmiddels is het weer op zijn retour, maar vooral ’s nachts had ik er erg veel last van. Als ik sliep en papa legde me in bed, liep mijn neusje vol en moest ik steeds hoesten. Nu voel ik me alweer een stuk beter, en heb ik papa’s advies maar opgevolgd…. koffie! (zie de foto’s)

Inmiddels kan ik ook erg goed (op)staan en ben ik alles ‘op niveau’ aan het ontdekken. Het kerststalletje, alles wat op tafel staat, en zelfs de oven is niet meer veilig. Want ik weet het precies, als ik op het tweede knopje van de oven druk dan hoor je een piepje.