Maandelijks archief: augustus 2013

Tandjes!

Joepie! Mijn allereerste tandje is onderweg! Ik vind het nu superinteressant om alles in mijn mond te stoppen en erop te knabbelen. En als ik op de grond rondkruip lijkt het wel alsof er een slakje heeft gelopen, zo’n spoor laat ik achter. Soms huil ik even als ik hard op een speeltje heb gebeten, maar eten gaat gelukkig nog uitstekend. Ik probeer ook nieuwe klanken: ‘kl kl’ en ‘dab dab’.

Mijn handjes en armpjes worden nu ook erg sterk. Als ik iets in mijn vingers krijg laat ik het niet zomaar meer los. En ik kan mezelf aardig omhoog optrekken, bijvoorbeeld aan de konijnenkooi. Dan kan ik nét over het randje heenkijken en kan ik de konijntjes zien.

Tijgeren gaat nog niet zo geweldig, maar ik heb wel een andere manier ontdekt waarmee ik de hele huiskamer rond kan komen: rollen! Ik kon al een tijdje omrollen naar mijn buik, maar nu kan ik mezelf ook bijdraaien door met mijn voetjes af te zetten op de grond. En als ik dat om-en-om doe kom ik overal!

Ik wordt groot!

De afgelopen tijd voel ik mezelf een hele bink. Ik probeer steeds meer zelf uit te vinden en dat vinden papa en mama erg leuk! Als ik iemand hoor praten brabbel ik gezellig terug en wanneer ik iets moois of nieuws zie valt mijn mond open van verbazing en probeer ik er naar toe te tijgeren. Ik wil ook graag alles vasthouden en zelfs met mijn eigen teentjes kan ik veel plezier hebben. En… ik begin naar mijn naam te luisteren!

Naast potjes groente en fruithapjes, mag ik nu ook andere dingen proberen te eten. Zo kan ik lekker aan een soepstengel knabbelen en probeer ik soms kleine hapjes brood. Het is even wennen, maar uiteindelijk vind ik het wel lekker.

Gisteren is mama ook weer met mij naar het consultatiebureau geweest. Alles was weer prima de luxe en ik groei precies ‘volgens het lijntje’. Ik weeg nu 8445 gram en ben alweer 67,5 cm lang. En voor als iemand het graag wil weten, mijn hoofdomtrek is 45 cm.

En nog even een aanstekelijk schaterlachje!